Çarşamba

iSTANBUL/HALKALI-SOFiA EKSPRESi


İstanbul-Sofia Ekspresi 27 MART 2023 tarihinden itibaren. Halkalı’dan her gün saat 20.00’da ve Sofia Gar'dan 21.00'de hareket edecektir.

Bilet satış noktaları: Sirkeci-Halkalı Gar "Uluslar arası Gişe Bilet Satış Noktalarından" yapılmaktadır. Ara istasyonlarda duruşu olan yerlerden binecek yolcuların biletleri tren içinde personel vasıtasıyla temin edilmektedir.

Sofya tren danışma



İstanbul Sirkeci Yurt dışı tren danışma telefon numarası:0 212 520 65 75 / 7485 dahili numarayı çeviriniz..

Halkalı Gar Danışma Telefonu: 0 212 678 48 00 / 9336 dahili numarayı çeviriniz..

Uluslar arası yolcu, güzergahlar ve trenler için lütfen tıklayınız

İstanbul Sofya Ekspresi
Demiryolu ile yolcu taşımacılığında Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı İstanbul Sofya Ekspresi, ülkemizden İstanbul-Halkalı kalkışlı hareket ederek Bulgaristan’ın Sofya kentine değin yaklaşık yarım gün süren keyifli bir yolcuğu seyahat severlere sunuyor. Halkalı, Çerkezköy, Alpullu, Edirne, Kapıkule, Svilengrad, Dimitrovgrad, Plovdiv, Pazarcık ve Sofya güzergahında ilerleyen tren İstanbul’dan 20.00’de kalkıp Sofya’ya 09.20'de varırken, Sofya’dan 18.40’da hareket ederek İstanbul’a 06.34’te ulaşıyor. Daha fazla durak ile varış ve kalkış bilgileri için tıklayınız. >>

Ülkemiz ile Avrupa ülkeleri arasındaki tren bağlantısı İstanbul (Halkalı) - Sofya - İstanbul (Halkalı) arasında her gün karşılıklı çalışan İstanbul Sofya Ekspresi ile sağlanmaktadır. İstanbul Sofya Ekspresine yaz döneminde ilave edilecek kuşetli vagonla Bükreş bağlantısı sağlanmaktadır. Tren teşkilatında restoran vagonu bulunmamaktadır. İstanbul Sofya Ekspresi taşıma ücretleri;

Halkalı-Sofya parkuru tek gidiş ücreti : 4 kişilik kuşetli vagonda kişi başı 31,12 Avro, 2 kişilik yataklı vagonda kişi başı 36,12 Avro, 1 kişilik yataklıda ise tek kişi 66,68 Avro.

Halkalı-Bükreş parkuru tek gidiş ücreti : 4 kişilik kuşetli vagonda kişi başı 51,20 Avro.

Uluslararası mevzuatlar uyarınca trene binerken ve seyahat süresince biletlerin asıllarının kontrol görevlilerine ibrazı zorunludur. Kaybolan ve çalınan biletlerin yerine yenisi verilmez, hiçbir ücret iadesi yapılmaz.

Interrail Pass’ı seçilen kategorisine ve geçerlilik süresine göre müşteriye belirlenmiş bir dönem süresince Pass’ın geçerli olduğu katılımcı demiryolu şirketlerinin, katılımcı şirketlerin ve katılımcı denizyolu şirketlerinin hatlarında isteğine göre seyahat etme imkanı veren bir bilettir.

Interrail Pass hizmeti, Interrail Global Pass ve Interrail Bir Ülke Pass olarak iki ana kategoride 1. ve 2. mevki olarak satılır.

Interrail Global Pass Kartı

1.    Interrail Global Pass kartları yolcunun isteğine bağlı olarak;
•    Sürekli Passlar:
o    15 günlük ,
o    22 günlük ,
o    1 aylık,
o    2 aylık,
o    3 aylık,
•    Flexi Passlar:
o    1 ay geçerlilik süresi içerisinde 4 gün geçerli (Esnek),
o    1 ay geçerlilik süresi içerisinde 5 gün geçerli (Esnek),
o    1 ay geçerlilik süresi içerisinde 7 gün geçerli (Esnek),
o    2 ay geçerlilik süresi içerisinde 10 gün geçerli (Esnek),
o    2 ay geçerlilik süresi içerisinde 15 gün geçerli (Esnek),
 

olarak satılır.

Interrail Bir Ülke Pass Kartı

Interrail Bir Ülke Pass kartı Interrail’ in bu hizmetine katılan her bir katılımcı demiryolu şirketi (30 ülke demiryolunda) için yolcunun isteğine bağlı olarak bir aylık geçerlilik süresi içinde 3,4,5,6 veya 8 gün için düzenlenir.

•    Interrail Pass kartları yürürlük başlama tarihinden 11 ay önce satın alınabilir.
•    Interrail Global Pass kartları,  ikamet ülkesinde bir gidiş ve bir dönüş olmak üzere ücretsiz iki seyahat hakkı verir. 
•    Interrail Bir Ülke Pass kartı ikamet ülkesi için satılmaz.
•    Interrail Pass kartları ile yapılacak seyahatlerde, üst mevkiye geçiş, hızlı tren, yataklı ve kuşetli vagonların kullanımı, oturmalı yerlerin zorunlu rezervasyonu, vs için ücret veya ücret farkı ödenmesi gerekmektedir.
•    Interrail Passları aynı zamanda yolculara bazı özel denizyolu ve demiryolu parkurlarında çeşitli oranlarda indirimli taşıma ve bazı otellere, müzelere ve Interrail merkezlerine indirimli ve/veya ücretsiz giriş sağlar.
•    Interrail Pass kartlarını Avrupa’da daimi olarak ikamet edenler ile bir Avrupa ülkesinde resmi olarak ikamet ettiğini belge ile ispatlayan diğer ülke vatandaşları satın alabilir. Vatandaşlık durumu pasaport/kimlik kartı ile ikamet durumu ise resmi makamlarca verilen ikametgah belgesiyle kanıtlanır.
•    Interrail Pass kartları geçerlilik süresi başlamadan önce iade edilebilir, bu durumda kart ücretinden %15 kesinti yapılır.


Ücretler (AVRO Cinsinden)
Interrail Global Pass ve Bir Ülke Pass kartı yetişkinlere (28 yaşından büyük) , senyörlere ( 60 yaşından büyük) ve gençlere (29 yaşından gün almamış) 1. ve 2. mevkide düzenlenir. Her iki pass hizmetinde de Aile Konsepti çerçevesinde, kendileri için ayrı bir yer istenilmeyen 4 yaşına kadar çocuklar 1 yetişkinin refakatinde olmak koşulu ile pass düzenlenmeksizin ücretsiz seyahat ederler. Kendileri için yer istenilen 4 yaşından küçük çocuklar ve 4 - 12 yaşındaki çocuklar, 1 yetişkinin refakatinde, aynı kategori ve mevkide olmak koşulu ile ücretsiz pass hizmetinden yararlanırlar. Ücretsiz çocuk kavramı, her bir yetişkin başına 2 çocuk için geçerlidir. 1 yetişkin pass sahibi ikiden fazla çocuk ile seyahat etmek istediğinde bu çocuk veya çocuklar için genç passı düzenlenir.

BALKAN FLEXİPASS KARTI
Balkan Flexipass hizmeti Bulgaristan Demiryolları, Makedonya Demiryolları, Yunanistan Demiryolları, Sırbistan Demiryolları, Karadağ Demiryolları, Bosna-Hersek Demiryolları (Bosna-Hersek ve Sırp Cumhuriyeti), ATTICA Group (Yunanistan ve İtalya arasında deniz parkuru), Regio Trans Şirketi (Romanya) ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları parkurlarında serbest seyahat imkânı sağlar.
Balkan Flexipass hizmetinden, 29 yaşından büyükler (yetişkin), 60 yaşından büyükler (senyör), 28 yaşından küçük gençler ve 4 ila 12 yaş arası çocuklar yararlanır. 12 yaşından küçük çocuklar yetişkin ücretinin (29 yaşından büyükler) yarısı ile seyahat ederler. Ücretsiz taşıma yetişkin refakatindeki 4 yaşından küçük çocuklara uygulanır.

 

ÜCRETLER (AVRO OLARAK)

PASS TÜRÜ YETİŞKİNLER 60 YAŞ VE ÜSTÜ GENÇLER
2. Mevki 1.Mevki 2. Mevki 1.Mevki 2. Mevki 1.Mevki
3 Günlük / 2 Ay 60,00 84,00 51,00 72,00 45,00 63,00
5 Günlük / 2 Ay 88,00 120,00 71,00 95,00 53,00 72,00
7 Günlük / 2 Ay 120,00 162,00 96,00 129,00 70,00 97,00
10 Günlük / 2 Ay 156,00 210,00 125,00 168,00 89,00 126,00
15 Günlük / 2 Ay 186,00 252,00 149,00 203,00 106,00 149,00
 

Uluslararası mevzuatlar uyarınca trene binerken ve seyahat süresince biletlerin asıllarının kontrol görevlilerine ibrazı zorunludur. Kaybolan ve çalınan biletlerin yerine yenisi verilmez, hiçbir ücret iadesi yapılmaz.

Bilet Satış Noktaları
İstanbul Sofya Ekspresi bilet satış noktaları başta İstanbul(Halkalı-Sirkeci-Söğütlüçeşme), Ankara, Eskişehir olmak üzere uluslararası gişelerden temin edilebilmekte olup gidiş ve geliş biletleri aynı anda satın alınabilmektedir. 
Bilet satış noktalarına ait detaylı bilgi ve iletişim için buraya bakınız
Uluslar Arası Bilet Satış Gişeleri-Danışma Telefonları



Uluslararası Trenlerde Bilet Ücretleri
Uluslararası trenlerde bilet ücretleri kişi sayısına, parkur uzunluğuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir.


- Double (2/2) : 2 kişilik yataklıda bir kişi, ( II. mevki biletle geçerli)

- Touriste (2/3) : 3 kişilik yataklıda bir kişi, ( II. mevki biletle geçerli)

- Single (1/1) : 1 kişilik yataklıda bir kişi, ( I. mevki biletle geçerli)

Uluslararası Trenlerde Uygulanan İndirim Avantajları
TCDD Taşımacılık uluslararası trende yolculuk etmek isteyenler için özel indirim avantajları geliştirmiştir. Özellikle de yurtdışına tatile gidecek ve pek çok ülke gezecek gezginler için pek çok avantaj mevcuttur. Çeşitli kart servisi sunan TCDD Taşımacılık bu kartlar sayesinde size indirimli uluslararası demiryollarında gezinme imkânı sunar. İndirimleri tek tek inceleyerek, sizler için hangi kartın daha ideal olacağını öğrenebilirsiniz.

Balkan Flexipass Kartı
Balkan Flexipass kartı, balkan ülkelerinde geçerli olan bir indirim kartıdır. Bulgaristan Demiryolları, Yunanistan Demiryolları, Makedonya Demiryolları, Karadağ Demiryolları, Sırbistan Demiryolları, ATTICA Group, Bosna-Hersek ve Sırp Cumhuriyeti Demiryolları, Regio Trans Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Demiryollarında serbest bir şekilde, indirimli olarak sizlere seyahat etme imkânı sunar.

Balkan Flexipass kartından yararlanacak olan kişiler 4-12 yaş arası çocuklar, 26 yaşından küçük gençler, 26 yaşından büyükler, 60 yaşından büyükler yararlanabilmektedir. 12 yaşından küçük olan çocuklar Balkan Flexipass ile yetişkin ücretinin yarısı ile seyahat ederler. Ücretsiz taşımalar ise yetişkin refakatinde olan 4 yaşından küçük çocuklar için geçerli olmaktadır.

Grup Bileti İndirimi
TCDD Taşımacılık en az 6 kişilik gruplara Avrupa ülkeleri demiryollarını kullanmaları için önemli oranda indirim yapmaktadır. Yolcuların bu grup indiriminden faydalanmaları için grup şefi seçerek, tek bir biletle çıkış garından varış garına kadar aynı trende hep birlikte seyahat etmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ EDİTÖR ONAYINDAN SONRA YAYINLACAKTIR,İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER..